2022-04-11 12:09:14• hírek • Bede Emőke

Ki hamis jogsival, ki megfelelő jogosítvány nélkül próbálkozott átkelni a határon

Egyetlen nap leforgása alatt a határrendészet több olyan sofőrt is kiszűrt a Szatmár megyei átkelőknél, akinek gond adódott az autóvezetői engedélyével. Volt olyan átutazó, aki hamis jogosítványt mutatott fel, illetve olyan is akadt, akinek noha volt jogsija, Románia területén mégsem autózhatott volna vele.

Vasárnap este, 21 óra 30 perc körül egy 33 éves férfi szerette volna elhagyni a petei átkelőnél az országot. Az ukrán rendszámú Mercedes Benz kormányánál ülő férfi az ilyenkor szokásos eljárás részeként átadta úti okmányait és autóvezetői engedélyét is. Pechére a határőr azonnal kiszúrta, hogy az átadott jogosítvány nem eredeti, így a hatóság hamis közokirat felhasználása és jogosítvány nélküli vezetés címszóval vizsgálatot kezdeményezett ellene.


Nem ő volt azonban az egyetlen, akinek vasárnap a jogosítványa miatt gyűlt meg a baja a hatóságokkal, alig néhány órával korábban ugyanis egy 22 éves, osztrák férfi szerette volna elhagyni ugyanezen átkelőnél az országot. A fiatal egy Volkswagen Caravelle típusú kisbusszal egy Pongratz-utánfutót vontatott - mindkettő Ausztriában bejegyezve. Az ellenőrzés során a határőrök megállapították, hogy a sofőr jogosítványa az érintett járműkategóriára nem érvényes, így a hatóság ellene is vizsgálatot indított.


Ugyanezen a napon, 10 óra körül a csanálosi határátkelőnél is egy jogosítvány miatti problémába futott bele valaki. A szóban forgó személy, egy 61 éves amerikai állampolgár egy magyarországi rendszámú Volkswagennel szerette volna átlépni a határt, viszont az illető csupán egy, az Egyesült Államokban kiállított autóvezetői engedélyt tudott felmutatni, nemzetközi jogosítványt (IDP) sajnos nem, így elvileg Románia közútjain sem lett volna joga közlekedni. A hatóság jogosítvány nélküli vezetés miatt kezdeményezett ellene bűnügyi vizsgálatot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: